Marmoladka z sezonowych wiśni i porzeczek to idealny pomysł na letni wieczór. Przygotowanie wypełni wam czas i wprowadzi w świetny humor. Ten przepis na około 40 lat i pochodzi z babcinego zeszytu.

składniki:
- 1 kg wiśni
- 1 kg miodu
- 0,5 porzeczek czerwonych
przyrządzanie:
- Wiśnie umyć i wydrylować
- Zemleć w maszynce do mięsa
- Zrobić to samo z czerwonymi porzeczkami
- W garnku o grubym dnie wymieszać owocowe przeciery, dodać miód
- Smażyć przez około 1h do zgęstnienia
- Zapasteryzować
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














