Pyszne kruche ciasteczka, które nigdy się nie znudzą.

składniki: 
- 30 dag masła
- 15 dag cukru
- 45 dag mąki
- jajko
- cukier waniliowy
- szczypta proszku do pieczenia
- cukier puder
przyrządzanie:
- Utrzyj masło z jajkiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę ze szczyptą proszku do pieczenia.
- Rozwałkuj ciasto na cienki placek. Za pomocą foremek wytnij ciastka i przełóż je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C do momentu, aż uzyskają złoty kolor.
- Przygotuj lukier z cukru pudru, wrzącej wody o odrobiny soku z cytryny.
- Polukruj ciastka.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














