To masło, polane miodem i świeżym tymiankiem, jest idealne do potraw słodkich lub pikantnych. Pasuje też do chleba i bułek, ale równie dobrze komponuje się z naleśnikami!
 
 
 
składniki: 
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 1/3 szklanki miodu
- 2 łyżeczki świeżych liści tymianku / ewentualnie 2 łyżeczki suszonego tymianku
przyrządzanie:
W małej misce ubij masło, aż stanie się jasne i puszyste.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














