Uwielbiamy czekoladę, a jeszcze bardziej jeśli występuje z miętą. Dlatego to ciasto czekoladowe jest idealne dla miłośników słodkości i dobrych nut smakowych. Oto doskonały przepis.

składniki:
6 jajek
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 łyżki ciemnego kakao
50g czekolady miętowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250g margaryny
pół szklanki mleka
garść siekanej świeżej mięty
przyrządzanie:
Mleko, margarynę, kakao i cukier rozpuścić w garnku i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubite jajka.
Miętę posiekać, czekoladę pokroić na drobne kawałki, dodać do czekoladowej masy i wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej formy i piec ok 40-50 min w temperaturze ok 180 stopni.