Macie ochotę na obiad w meksykańskim stylu? Przedstawiamy wam przepis na ostre tacosy z wieprzowiną i czerwoną fasolą.
składniki:
- tacosy
- mięso mielone wieprzowe
- cebula biała
- czosnek
- sos tabasco
- mała papryczka chilli
- sól, pieprz
- papryka ostra i słodka
- pomidor
- czerwona fasola z puszki
- oliwa z oliwek
- ser cheddar
przyrządzanie:
1. Ścieramy ser na tarce.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i rozgniatamy czosnek.
3. Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i drobno siekamy.
4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek.
5. Dodajemy cebulę, papryczkę chilli a na końcu czosnek.
6. Następnie dodajemy mięso i pozostałe składniki.
7. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Dolewamy sos tabasco.
8. Nakładamy farsz do tascosów, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku.