Intrygujące ciasto, o specyficznym miętowym smaczku, super świetne małe co nieco do kawy.
Składniki:
- dwie i pół szklanki mąki
- półtorej szklanki cukru
- 30 dkg masła
- 20dkg czekolady deserowej
- 6 jajek
- 4jabłka
- paczkę cukru waniliowego
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 torebek mięty ekspresowej
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodawać po 1 jajku ucierając,następnie dodać mąke i mięte(suchą)oraz proszek do pieczenia,zetrzeć do tego jabłka i dodać drobno pokrojoną czekoladę.Wszystko wymieszać.Pieć w tortownicy 22 cm, 60 minut w 160 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













