Zielone, mocno orzeźwiające, idealne do drinków czy lemoniady. Miętowe kostki lodu, które przygotujesz w domu! Proste!

składniki:
- woreczki do lodu lub foremki na lód
- 3 łyżki cukru
- sok z polowy cytryny
- pęczek świeżej mięty
przyrządzanie:
- Mięte dokładnie umyj, porwij na małe cząstki
- Zalej wrzątkiem, aż do pokrycia zieleniny
- Dodaj cukier
- Gotuj około 40 minut, pod przykryciem w razie potrzeby dolewaj wode
- Ostudź wywar, przelej przez sito
- Mięte usuń
- Zimny wywar przelej do woreczków na lód, zamróź
- Gotowe!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














