Migdałowo - malinowe ciasto bez dodatku mąki.
składniki:
- 8 jajek, białka i żółtka oddzielnie
- 200 g drobnego cukru do wypieków
- ziarenka z 1 laski wanilii lub 8 g cukru wanilinowego
- skórka otarta z 1 cytryny i 1 pomarańczy (wyszorowanej i wyparzonej)
- pół łyżeczki cynamonu
- 300 g zmielonych migdałów
- 300 g malin, lekko rozmrożonych
- cukier puder - do oprószenia
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















