Millefoglie to po włosku danie złożone z kilku warstw. Proponujemy nietypowe połączenie pstrąga, awokado, truskawek i orzeszek pinii! Posmakuj tego pysznego dania autorstwa Marca Ghia!

składniki:
- 2 awokado
- 500g truskawek
- 20listków świeżej mięty
- sól
- pieprz
- orzeszki pinii
- ocet balsamiczny
- Crème fraîche
- 400 g wędzonego pstrąga
przyrządzanie:
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY.
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom: łatwy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















