W weekendowy poranek nie ma to jak stosik świeżo usmażonych naleśników, podanych z pachnącą cynamonem porcją duszonych jabłek.

składniki:
- 1, 5 szklanki mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- 4 łyżki masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1, 5 szklanki mleka
- 4 duże jabłka, obrane i drobno posiekane
- łyżeczki brązowego cukru
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














