Składniki (12 szt.):
Spód:
-
150 g herbatników
-
60 g masła
Masa serowa:
-
500 g twarogu sernikowego
-
150 g cukru
-
2 jajka
-
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Mus malinowy:
-
200 g malin
-
2 łyżki cukru
-
1 łyżeczka żelatyny
Przygotowanie:
-
Herbatniki zmiksuj, połącz z masłem i ułóż w papilotkach.
-
Składniki masy serowej wymieszaj i wyłóż na spód.
-
Piecz 20 min w 170°C.
-
Maliny podgrzej z cukrem, dodaj żelatynę.
-
Tężejący mus rozłóż na wystudzone serniczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














