
Coś pysznego i niezwykle rogrzewającego na mroźne dni
przepis z kuchni: czeskiej
czas: 10 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1 butelka miodu pitnego (może być trójniak lub czwórniak)
kilka goździków
kawałek kory cynamonowej
1 cytryna
przyrządzanie:
Miód podgrzewać z goździkami, cynamonem. Ma być gorący, ale nie należy doprowadzać go do wrzenia.
Usunąć przyprawy i natychmiast podawać w żaroodpornych szklankach lub kielichach ozdobionych ćwiartką cytryny
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













