Pora na osłodę! oto doskonale babeczki z miodem i kawałkami czekolady. Do takiego deseru idealnie pasuje kubek mleka.
składniki:
1/2 szklanki miodu płynnego
1/2 szklanki soku pomarańczowego (może być z kartonu)
1/3 kostki masła
2 jajka
2 szklanki mąki
1 łyżeczka ekstraktu lub cukru waniliowego
1/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki sol
przyrządzanie:
Miód, sok pomarańczowy, jajka, cukier waniliowy oraz roztopione i ostudzone masło zmiksować na jednolitą masę. Oddzielnie wymieszać mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia z sodą. Płynne składniki połączyć z sypkimi i dobrze wymieszać. Napełnić foremki do 2/3 wysokości i piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. posypujemy kawałkami czekolady.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















