Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Miodowe struffoli – przysmak z Neapolu

Miodowe kuleczki struffoli są tradycyjnym deserem w Neapolu. Poznaj prosty przepis na ten deser! 

sweet-647312_640

składniki:
 

  • 20 dag mąki
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżka masła
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 5 dag cukru
  • szczypta soli
  • olej
  POLEWA  
  • pól łyżki miodu
  • pół łyżki cukru
  • 2 łyżki wody
  • kolorowa posypka

przyrządzanie:

  • Z wszystkich składników wyrabiamy elastyczne ciasto i odstawiamy na około godzinę do lodówki.
  • Następnie formujemy wałeczki i kroimy na małe kawałki.
  • Smażymy na gorącym oleju, aż będą złociste.
  • Łączymy składniki na polewę i polewamy struffoli.