Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

Jajeczne hamburgery

Jajeczne hamburgery

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

Siekane placuszki z kurczaka

Siekane placuszki z kurczaka

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Surówka z marchwi + chrzan

Surówka z marchwi + chrzan

Pomarańczowy sos do drobiu

Pomarańczowy sos do drobiu

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

Spaghetti bolognese z tabasco

Spaghetti bolognese z tabasco

Omlet z bazylią i pomidorami

Jak urozmaicić tradycyjny omlet? Oto sposób - dodaj pomidorów i bazylii! Aż trzeba spróbować!

omelet-648197_1280

składniki:

  • 2 duże jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka zimnej wody
  • 1/2 pomidora
  • 1 łyżka masła
  • mała garstka startego sera cheddar
  • spora szczypta pieprzu
  • listki świeżej bazylii

przyrządzanie:

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, wodę i odstawiamy.
  • Pomidor parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy na małe płaskie kawałeczki.
  • Duże liście bazylii szatkujemy na mniejsze.
  • Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu, dodajemy pół łyżki masła i czekamy aż się roztopi.
  • Na patelnię wrzucamy pomidorki i chwilkę podsmażamy. Jajka w misce roztrzepujemy na jednolitą masę.
  • Na patelnię dodajemy resztę masła i dokładnie je rozprowadzamy. Wrzucamy bazylię. Wlewamy masę jajeczną i rozprowadzamy ją po patelni.
  • Czekamy aż omlet zetnie się od spodu i dodajemy przyprawy oraz starty ser cheddar. Potrząsamy patelnią żeby omlet nie przywarł do dna.
  • Smażymy jeszcze chwilkę, składamy na pół i zdejmujemy z patelni przy pomocy łopatki.

 

Zobacz też przepis na: Domowe bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami