Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Omlet z bazylią i pomidorami

Jak urozmaicić tradycyjny omlet? Oto sposób - dodaj pomidorów i bazylii! Aż trzeba spróbować!

omelet-648197_1280

składniki:

  • 2 duże jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka zimnej wody
  • 1/2 pomidora
  • 1 łyżka masła
  • mała garstka startego sera cheddar
  • spora szczypta pieprzu
  • listki świeżej bazylii

przyrządzanie:

  • Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, wodę i odstawiamy.
  • Pomidor parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy na małe płaskie kawałeczki.
  • Duże liście bazylii szatkujemy na mniejsze.
  • Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu, dodajemy pół łyżki masła i czekamy aż się roztopi.
  • Na patelnię wrzucamy pomidorki i chwilkę podsmażamy. Jajka w misce roztrzepujemy na jednolitą masę.
  • Na patelnię dodajemy resztę masła i dokładnie je rozprowadzamy. Wrzucamy bazylię. Wlewamy masę jajeczną i rozprowadzamy ją po patelni.
  • Czekamy aż omlet zetnie się od spodu i dodajemy przyprawy oraz starty ser cheddar. Potrząsamy patelnią żeby omlet nie przywarł do dna.
  • Smażymy jeszcze chwilkę, składamy na pół i zdejmujemy z patelni przy pomocy łopatki.

 

Zobacz też przepis na: Domowe bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami