Młoda kapusta z koperkiem według przepisu naszej czytelniczki. Pyszna, szybka i zdrowa!
składniki:
- 1 młoda kapusta 1 kg
- 1 pęczek koperku
- sól
- odrobina pieprzu
- 0,5 szklanki zimnej wody
- 3-4 łyżki masła
- 1 łyżka octu jabłkowego
przyrządzanie:
Kapustę pozbaw odstających liści.
Główkę poszatkuj, przełóż do garnka i zalej wodą.
Gotuj około 15 -20 minut.
Dodaj posiekany koperek,płaską łyżeczkę soli, masło ocet oraz pieprz.
Całość mieszaj do czasu, aż masło się rozpuści.
uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA NASZEJ CZYTELNICZKI : KUKINGO.PL
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















