Uwielbiacie przekąski z ziemniaków? My też! Czasami warto ich nie obierać i przygotować je w mundurkach. Smakują wyśmienicie, stanowią świetny dodatek do obiadu lub mogą być też samodzielną przekąską.
składniki:
- Ziemniaki - 1.5kg
- olej - 3 łyżki
- koper - 1/2 pęczka
- sól - łyżeczka
przyrządzanie:
Na początku rozgrzewamy piekarnik do 200*C. Ziemniaki myjemy, osuszamy,nacinamy w poprzek. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej i dodajemy do niego przyprawy wrzucamy ziemniaki i obtaczamy całe w oleju z przyprawami . Przykrywamy. Pieczemy pod przykryciem godzinę, następnie odkrywamy ziemniaki, dodajemy posiekany koper i zapiekamy (włączając tryb termoobiegu) jeszcze około 15 minut – skórka zrobi się chrupiąca.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















