Uwielbiamy lato! Młode ziemniaki to kolejny dar, jaki wykorzystujemy na potęgę w naszej redakcyjnej kuchni. Stawiamy na tradycyjność - młode ziemniaki z koperkiem, masełkiem i szklanką kefiru.

składniki:
- 1 kg młodych ziemniaków
- łyżka soli do wody
- pęczek koperku
- 3 ząbki czosnku
- sól gruboziarnista do posypania ziemniaków
- kefir
przyrządzanie:
- ZIEMNIAKI oczyszczamy pod wodą. Można je obrać, ale nie jest to konieczne.
- Teraz gotujemy wodę.
- Do gotującej się wody wrzucamy ziemniaki i solimy 1 łyżeczką.
- Gotujemy około 15-20 minut w zależności od wielkości ziemniaków.
- W tym czasie w misce blendera siekamy czosnek, koperek.
- Ziemniaki odcedzamy, dodajemy czosnek, koperek i całość energicznie potrząsamy aby się wymieszało. Dodajemy masło i posypujemy sola.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














