Mocno czekoladowe, łatwe w przygotowaniu, słodkie i sycące. Dodatkowo bez użycia mąki. Takie właśnie jest Brownie, według przepisu Nigelli Lawson. Nic dodać, nic ująć - biegnijcie do kuchni i szukajcie składników.
składniki:
- 225 g gorzkiej czekolady 70%
- 225 g masła
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 200 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 150 g mielonych migdałów
- 100 posiekanych orzechów włoskich
- kilka malin i mięta do przybrania
przyrządzanie:
- rozgrzej piekarnik do 170 C
- w rondlu o grubym dnie roztop czekoladę i masło
- dodaj ekstrakt waniliowy i cukier, zamieszaj odstaw do przestygnięcia
- mieszając dodawaj jajka, mielone migdały, posiekane orzechy
- przełóż masę do foremki i piecz przez około 30 minut
- po tym czasie ciasto wciąż będzie miękkie na wierzchu
- kiedy przestygnie, pokrój na 16 kawałków
SPRAWDŹ KOLEJNY PRZEPIS : Babeczki rafaello
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















