Mocno czekoladowy placek z czerwonej fasoli. Idealny dla dbających o linię i zdrowie.
składniki:
- 280 g ugotowanej czerwonej fasoli, nie z puszki
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżki oliwy
- 4 jajka
- 1 banan
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody
- 3 łyżeczki cynamonu
- garść orzechów włsokich
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
przyrządzanie:
- Czekoladę i orzechy pokrój na bardzo drobno
- Odstaw bo będziesz ich potrzebować dopiero za chwilę
- Banana rozgnieć widelcem na małe kawałki
- Ugotowaną fasolę połącz ze składnikami i zmiksuj na jednolita masę.
- Dodaj orzechy i i czekoladę.
- Powoli mieszaj
- Wysmaruj masłem formę do pieczenia, posyp bułką tarta na spodzie
- Przełóż ciasto do formy, piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minutek
- Posyp pudrem i kakao
- Jeśli lubisz polej stopioną czekoladą