Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Szybkie ciasta< 5 sprawdzonych receptur

Domowy sok typu KUBUŚ

Domowy sok typu KUBUŚ

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

GRZYBY< 10 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Jak ozdobić tort weselny? 15 bajecznych inspiracji

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

Koktajl wielowarzywny na wzmocnienie

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

SERNIK NA ZIMNO- 8 najlepszych przepisów z PalceLizać.pl

7 przepisów z KONFITURĄ  w roli głównej

7 przepisów z KONFITURĄ w roli głównej

Ciasto jagodowe- babciny przepis

Ciasto jagodowe- babciny przepis

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

OGÓRKI KISZONE- prosta receptura

Sernik na zimno z galaretką malinową

Sernik na zimno z galaretką malinową

Białe winogrona- ciekawostki, zalety spożywania

Białe winogrona- ciekawostki, zalety spożywania

Szybki deser z ciasteczkami Oreo i mascarpone

Szybki deser z ciasteczkami Oreo i mascarpone

LODY NA PATYKU- 10 pomysłów na serwowanie

LODY NA PATYKU- 10 pomysłów na serwowanie

Makaron ze świeżymi ziołami

Makaron ze świeżymi ziołami

Pulchne ciasto cytrynowo- pomarańczowe

Pulchne ciasto cytrynowo- pomarańczowe

Zielony koktajl oczyszczający wątrobę

Zielony koktajl oczyszczający wątrobę

Moda na jabłka, moda na zdrowie!

Moda na jabłka, moda na zdrowie!

Jabłko stało się niedawno symbolem protestu politycznego.  Można by rzecz, że niewinny owoc został wplątany w sprawy wagi państwowej. Brzmi strasznie, a w gruncie rzeczy jest to cudowna sprawa! Cudowna dla naszego zdrowia! Dzisiaj śniadaniowa wersja tej witaminowej bomby.

Jabłka mają w sobie witaminy z grupy B, witaminę C, A, E, K. Zawierają także mikroelementy, takie jak żelazo i cynk oraz makroelementy- fosfor, magnez, wapń, potas, sód. Nie ma więc co bawić się w przeróżne suplementy skoro najlepszy jest w zasięgu naszej ręki. Jeżeli dodatkowo połączymy go z kaszą jaglaną, mamy wtedy prawdziwą energetyczną i zdrowotną bombę.

Kasza jaglana wpływa korzystnie na naszą skórę, paznokcie i włosy. Ma właściwości antywirusowe, a także neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych. Spokojnie mogą ją jeść osoby na diecie bezglutenowej oraz te zagrożone anemią- kasza jaglana zawiera żelazo, kwas foliowy i witaminę E. A do tego jest pyszna! Dzisiaj w śniadaniowej wersji na słodko.

żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

. kasza jaglana i gryczana zawierają żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości,

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

Jaglanka z jabłkiem:

– spore jabłko

– cynamon

– kilka łyżek kaszy jaglanej

– twarożek

– preparowana kasza jaglana

– jagody goji

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Trwa to około 10-15 minut. Wcześniej warto przepłukać ją pod zimną wodą, co pozwoli pozbyć się jej delikatnej goryczki. W międzyczasie prażymy jabłko na małym ogniu, pod przykryciem. Posypujemy cynamonem i czekamy aż uzyska odpowiadającą nam konsystencję. Następnie układamy w odpowiednim naczyniu warstwy w takiej kolejności jaka nam się tylko podoba. Ja zaczęłam od kaszy, następnie położyłam na to twarożek, przyprażone jabłka, posypałam preparowaną kaszą jaglaną oraz kilkoma jagodami goji. Samo zdrowie- moc energii na cały dzień i pyszne wrażenia!