Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Moda na jabłka, moda na zdrowie!

Moda na jabłka, moda na zdrowie!

Jabłko stało się niedawno symbolem protestu politycznego.  Można by rzecz, że niewinny owoc został wplątany w sprawy wagi państwowej. Brzmi strasznie, a w gruncie rzeczy jest to cudowna sprawa! Cudowna dla naszego zdrowia! Dzisiaj śniadaniowa wersja tej witaminowej bomby.

Jabłka mają w sobie witaminy z grupy B, witaminę C, A, E, K. Zawierają także mikroelementy, takie jak żelazo i cynk oraz makroelementy- fosfor, magnez, wapń, potas, sód. Nie ma więc co bawić się w przeróżne suplementy skoro najlepszy jest w zasięgu naszej ręki. Jeżeli dodatkowo połączymy go z kaszą jaglaną, mamy wtedy prawdziwą energetyczną i zdrowotną bombę.

Kasza jaglana wpływa korzystnie na naszą skórę, paznokcie i włosy. Ma właściwości antywirusowe, a także neutralizuje nadmiar kwasów żołądkowych. Spokojnie mogą ją jeść osoby na diecie bezglutenowej oraz te zagrożone anemią- kasza jaglana zawiera żelazo, kwas foliowy i witaminę E. A do tego jest pyszna! Dzisiaj w śniadaniowej wersji na słodko.

żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

. kasza jaglana i gryczana zawierają żelazo, kwas foliowy i witaminę E zapobiegające niedokrwistości,

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/Wartosci-odzywcze-kasz-kasza-manna-jeczmienna-gryczana-kuskus-kukurydz_33729.html

Jaglanka z jabłkiem:

– spore jabłko

– cynamon

– kilka łyżek kaszy jaglanej

– twarożek

– preparowana kasza jaglana

– jagody goji

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Trwa to około 10-15 minut. Wcześniej warto przepłukać ją pod zimną wodą, co pozwoli pozbyć się jej delikatnej goryczki. W międzyczasie prażymy jabłko na małym ogniu, pod przykryciem. Posypujemy cynamonem i czekamy aż uzyska odpowiadającą nam konsystencję. Następnie układamy w odpowiednim naczyniu warstwy w takiej kolejności jaka nam się tylko podoba. Ja zaczęłam od kaszy, następnie położyłam na to twarożek, przyprażone jabłka, posypałam preparowaną kaszą jaglaną oraz kilkoma jagodami goji. Samo zdrowie- moc energii na cały dzień i pyszne wrażenia!