Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka brokułowo-mandarynkowa z nerkowcami

Sałatka brokułowo-mandarynkowa z nerkowcami

Marchewkowy krem z pistacjami

Marchewkowy krem z pistacjami

Grzanki z orzechami włoskimi, gruszką i niebieskim serem

Grzanki z orzechami włoskimi, gruszką i niebieskim serem

Ryba z warzywami

Ryba z warzywami

Kurczak w panierce z orzechów włoskich

Kurczak w panierce z orzechów włoskich

Ananas w panierce z sosem miodowym

Ananas w panierce z sosem miodowym

Wieprzowina na słodko-kwaśno

Wieprzowina na słodko-kwaśno

Sos orzechowy słodko- kwaśny

Sos orzechowy słodko- kwaśny

Szaszłyki z trawą cytrynową

Szaszłyki z trawą cytrynową

Dip a ananasa i curry

Dip a ananasa i curry

Szaszłyki z krewetek

Szaszłyki z krewetek

Wołowina z cebulą

Wołowina z cebulą

Kotleciki z salsą

Kotleciki z salsą

8 przepisów na jesienne słodkości

8 przepisów na jesienne słodkości

Muffinki z owczym serem

Muffinki z owczym serem

Sola z warzywami

Sola z warzywami

Waniliowy szejk zbożowy

Waniliowy szejk zbożowy

Składniki:

1 saszetka kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym Delecta

50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

2 łyżki alkoholu (np. wódki)

1 op. śnieżki oryginalnej Delecta

200 ml schłodzonego mleka do śnieżki

cukier puder, czekolada mleczna

 

Sposób przygotowania:

Saszetkę kawy zbożowej Anatol waniliowy zaparzaj przez 5 minut w 200 ml gorącej wody, a następnie pozostaw do ostygnięcia.

Wystudzoną kawę dokładnie wymieszaj w szejkerze lub szczelnie zakręconym słoiku z dwoma łyżkami alkoholu, 50 ml mleka skondensowanego i cukrem pudrem, dodanym do smaku.
Śnieżkę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Dobrze wymieszany napój przelej do wysokich szklanek do zimnych napojów, udekoruj śnieżką i posyp startą na drobnych oczkach czekoladą . Podawaj schłodzony, ze słomką.