Mimo, że upały za nami, to warto się czasem orzeźwić. Co powiecie na mrożoną herbatę hibiskusowo- różaną?
składniki:
-
kwiat hibiskusa suszony 1 łyżeczka
-
suszone płatki róży 1 łyżeczka
-
brązowy cukier 1 łyżeczka
-
syrop z płatków róży 2 łyżeczki
-
herbata 1/2 łyżeczki
-
woda 1
- lód w kostkach
przyrządzanie:
1. Wsypać do czajniczka lub zaparzaczki wszystkie rodzaje herbaty i skropić 2 łyżkami wrzącej wody . Zostawić na 2 minuty.
2. Zalać wrzątkiem.
3. Dodać cukier. Przelać przez sitko.
4. Dodać syrop różany. Dodać lód i wymieszać i schłodzić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














