Wiśnie pod bezglutenową owsianą kruszonką. Zapiekane wiśnie polecam podać z gałką waniliowych lodów- istne cudo!

składniki:
- 400 g wiśni świeżych lub mrożonych
- 60 g cukru trzcinowego
- 120 g płatków owsianych
- 30 g zmielonych płatków migdałowych
- 15 łyżek płynnego oleju kokosowego
przyrządzanie:
- Piekarnik nastawiam do 180 stopni C.
- Wiśnie dryluję, przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję cukrem i mieszam.
- Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane,zmielone płatki migdałowe, wlewam olej kokosowy. Całość ugniatam palcami do uzyskania konsystencji „mokrego piasku”
- Kruszonką posypuję wiśnie. Naczynie wkładam do piekarnika na około 35 minut.
uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














