Wiśnie pod bezglutenową owsianą kruszonką. Zapiekane wiśnie polecam podać z gałką waniliowych lodów- istne cudo!
składniki:
- 400 g wiśni świeżych lub mrożonych
- 60 g cukru trzcinowego
- 120 g płatków owsianych
- 30 g zmielonych płatków migdałowych
- 15 łyżek płynnego oleju kokosowego
przyrządzanie:
- Piekarnik nastawiam do 180 stopni C.
- Wiśnie dryluję, przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję cukrem i mieszam.
- Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję płatki owsiane,zmielone płatki migdałowe, wlewam olej kokosowy. Całość ugniatam palcami do uzyskania konsystencji „mokrego piasku”
- Kruszonką posypuję wiśnie. Naczynie wkładam do piekarnika na około 35 minut.
uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>>>>KLIK>>>>>>>