Nasze ulubione babeczki z dynią. Smakują zarówno dużym i małym łakomczuchom. Do tego są zdrowe i pełnoziarniste.

składniki: 
2 szklanki pszennej mąki pełnoziarnistej
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/2 łyżeczki sody
* 1 pełna szklanka cukru
* 1  łyżeczka cynamonu
* 2 jajka
* 1 szklanka puree z dyni
* 1/3 szklanki mleka
* 4 łyżki oleju
* 100 g posiekanych orzechów włoskich
przyrządzanie:
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem, sodą i cynamonem a następnie dodajemy jajka, mleko, olej, puree z dyni i orzechy. Mieszamy krótko, do chwili połączenia się składników.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy ok. 20 minut.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














