Właśnie trwa sezon na czerwone i czarne porzeczki. Wykorzystajmy je zatem do wypieków pysznych muffinek.

składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 350 g mąki pszennej
- 2 jaja
- 250 g czerwonych lub czarnych porzeczek
- 125 g masła
- 130 g cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














