Proste w przygotowaniu, sycące, idealne na szybką przekąskę. Równie wybornie smakują na drugi dzień!

składniki:
- 120 g pokrojonych pomidorków z puszki, razem z sosem
- 30 g stopionego masła
- jajka
- 100 g mąki pszennej
- łyżka proszku do pieczenia
- 20 ml mleka
- 20 g kaparów
- 30 g startego na tarce sera mozzarella
- 50 g pokruszonego sera feta
- pół łyżeczki suszonego oregano, bazylii
- pół łyżeczki soli
- 3 suszone pomidory
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














