Proste w przygotowaniu, sycące, idealne na szybką przekąskę. Równie wybornie smakują na drugi dzień!
składniki:
- 120 g pokrojonych pomidorków z puszki, razem z sosem
- 30 g stopionego masła
- jajka
- 100 g mąki pszennej
- łyżka proszku do pieczenia
- 20 ml mleka
- 20 g kaparów
- 30 g startego na tarce sera mozzarella
- 50 g pokruszonego sera feta
- pół łyżeczki suszonego oregano, bazylii
- pół łyżeczki soli
- 3 suszone pomidory
przyrządzanie:
- Pomidory z puszki wymieszać z roztopionym masłem, jajkiem, mlekiem za pomocą trzepaczki. Nie miksować.
- Połączyć z pozostałymi składnikami, delikatnie wymieszać łyżką
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni
- Formę do muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić do połowy masą
- Piec około 25 minut, podawać na ciepło lub na zimno