Wodę z ciecierzycy z puszki odstaw na chwilę do lodówki, aby nabrała mniejszej temperatury.
W tym czasie czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw do wystygnięcia. Powinna być prawie zimna, ale wciąż lejąca.
Teraz dodaj do wody po ciecierzycy szczyptę soli i ubij na sztywną pianę.
Wyłącz mikser i powoli dolewaj czekoladę.
Mieszaj całość łyżką drewnianą.
Wstaw do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Przed podaniem ozdób malinami i miętą.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













