Idealny deser dla dbających o linię i tych, co uwielbiają jogurty i musy owocowe. Szybki, prosty i niezwykle efektowny. Przekonajcie się sami.
składniki:
Mus jogurtowy:
- 500 g jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
- 50 ml wody
- 1 opakowanie żelatyny
Mus owocowy:
- 500 g dowolnych owoców (truskawki, maliny, jeżyny)
- 150 g cukru
- 50 ml wody (zimnej)
- 1 opakowanie żelatyny
przyrządzanie:
1. Jogurt miksujemy z cukrem.
2. Do miski wlewamy 50 ml zimnej i 100 ml wrzącej wody. Dodajemy żelatynę i miksujemy. Dodajemy ją do jogurtu.
3. Przelewamy do pucharków i czekamy aż stężeje.
4. Owoce myjemy i miksujemy. Dodajemy cukier i dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Kiedy pierwsza warstwa stężeje, polewamy ją drugą.
5. Ozdabiamy owocami świeżymi i miętą.
6. Wstawiamy do lodówki na godzinę.