Deser dla zapracowanych i kochających owocowe smaki. Mus malinowy na bogato.
składniki:
- 0,5 kg malin
- 200 g cukru pudru
- 2 g żelatyny
- 60 ml mleka
- 250 ml śmietanki 36%
przyrządzanie:
- Żelatynę namocz w zimnej wodzie, aż dokładnie się rozpuści.
- Dodaj mleko i dokładnie wymieszaj z żelatyną.
- Maliny przetrzyj przez sito, możesz je również zblendować na gładki mus, dodaj sok z cytryny.
- Kremówkę ubij z cukrem pudrem, stopniowo wlewaj rozpuszczoną żelatynę z malinami.
- Mus przełóż do pucharków i odstaw do lodówki na kilka godzin.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















