
Doskonale zaostrzająca apetyt, a jednocześnie obfitująca w cenne składniki odżywcze przystawka.
czas: 15 minut
liczba porcji: 2
składniki: 
2 dojrzałe awokado
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 
mała cebula
łyżeczka oliwy z oliwek
sok z połówki cytryny
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku 
przyrządzanie:
Cebulkę drobno posiekać, dodać do niej odsączonego tuńczyka, oliwę i łyżeczkę soku z cytryny oraz pokrajaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Awokado dokładnie umyć, przekroić na pół, delikatnie wyjąć pestki, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Każda połówkę nadziewać farszem tuńczykowym i od razu podawać.
uwagi: 
Podobnie można przygotować nadzienie z wędzonego łososia, cebuli i posiekanych kaparów. 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













