- 25 dag pieczonego mięsa z królika
- 4 selery
- jabłko
- 5 marynowanych pieczarek
- 12 dag majonezu
- sól
- pieprz
- sok z cytryny do smaku
- mała główka zielonej sałaty
- pomidor
- posiekana natka pietruszki
Mięso królika, obrane ze skórki jabłko i pieczarki pokrajać w drobną kostkę. Selery ugotować w osolonej wodzie, przepołowić, wydrążyć każdą połówkę. Wydrążony miąższ rozdrobnić widelcem, wymieszać z mięsem, jabłkiem, pieczarkami i majonezem. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Napełnić wydrążone połówki selera masą, ułożyć na listkach sałaty, przybrać półplasterkami pomidora oraz zieleniną.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













