Jak zamarynować kurczaka, by smakował wyśmienicie? Poznajcie przepis na najlepszą glazurę do drobiu: musztardowo-miodową!
składniki:
– miód prawdziwy – 5 łyżek
– musztarda ostra – 5 łyżek
– sok z cytryny – 1 łyżka
– olej – 2 łyżki
– sól – do smaku
– pieprz – do smaku
– papryka ostra – do smaku
przyrządzanie:
1. Miód mieszamy z musztardą , sokiem z cytryny , olejem i przyprawami.
2. Smarujemy dokładnie mięso.
3. Przykrywamy naczynie folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















