Prosty, zdrowy i bardzo rozgrzewający przepis na kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami!
składniki: 
- 250 g kiełbasy, podwędzanej
 - 1-2 łyżka masła klarowanego lub tłuszczu z kaczki
 - 1 średnia cebula, pokrojona w grubsze piórka
 - 1 mała marchewka, starta na grubych oczkach
 - 1 mała pietruszka, starta na grubych oczkach
 - kawałek selera, startego na grubych oczkach
 - sól, do smaku
 - 200 g białej kapusty, poszatkowanej
 - 250 g kiszonej kapusty
 - 2 szklanki bulionu mięsnego + woda według potrzeb
 - w saszetce: liść laurowy, ziele angielskie, 4-5 ziaren pieprzu + ząbek czosnku
 - ½ łyżeczki majeranku
 - 4 średnie ziemniaki, obrane
 
przyrządzanie:
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















