Amerykanie pożerają je na śniadanie. Polewają je syropem klonowym lub zjadają z masłem orzechowym. Znamy najlepszy przepis na amerykańskie naleśniki zwane "pancakes" i chętnie się z wami nim podzielimy!
składniki:
- 225g mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 duże jajka , roztrzepane
- 30g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
- 300ml mleka
- masło do smażenia
przyrządzanie:
Wszystkie składniki umieść w mikserze i wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do dzbanka, tak łatwiej będzie Ci je dozować i pozostaw na ok. 20 minut, przed użyciem.
Kiedy będziesz smażyć naleśniki, jedyne co musisz pamiętać, to, to, że kiedy ,na górnej części naleśnika pojawią się bąbelki, to znak, że czas by przewrócić je na drugą stronę, tylko na 1 minutę.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe