Jak zrobić najlepsze spaghetti carbonara? Poznaj nasz sprawdzony przepis na ten makaron!

składniki:
- spaghetti
- 2 jajka
- 150ml śmietanki 30%
- 25dag boczku
- żółty ser
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie, sól, pieprz
przyrządzanie:
1. Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie.
2. Boczek podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i cebulę.
3. Śmietanę, jaja i większość sera oraz szczyptę soli i sporo pieprzu mieszamy razem w misce.
4. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron i wlewamy masę jajeczną. Chwilę wszystko podsmażamy.
5. Spaghetti wykładamy na talerz i żółtym serem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














