Kto z nas nie lubi szaszłyków z grilla z soczystym mięsem drobiowym i warzywami? Przedstawiamy wam sprawdzony i najlepszy przepis. Dzięki niemu wydobędziecie z mięsa to co najlepsze, a warzywa będą niezwykle chrupkie!
składniki:
- •2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- papryka czerwona
- mała cukinia
- 2 ząbki czosnku
- pół szklanki oleju
- mieszanka grillowa przypraw
- patyczki do szaszłyków
przyrządzanie:
- Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w dość duże kostki.
- Z przypraw, przeciśniętego przez praskę czosnku oraz oleju przygotowujemy marynatę. Mięso wkładamy do marynaty i dokładnie w niej obtaczamy. Wkładamy do lodówki na minimum 4h. Najlepiej mięso zamarynować dzień wcześniej albo z samego rana w dniu grilla.
- Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w duże kostki, cukinię w plasterki. Cebulę kroimy w ćwiartki a następnie w poprzek na połówki.
- Warzywa nakłuwamy na patyczki na przemian z mięsem.
- Grillujemy około 30min, aż mięso będzie mięciutki, co jakiś czas obracając.
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy