Jak zrobić idealny tatar wołowy? Dla miłośników surowego mięsa mamy dobrą wiadomość! Znamy przepis na jego najlepszą wersję!
składniki:
-
musztarda 2 łyżki
-
sól 1 łyżeczka
-
Pieprz czarny- 1 łyżka
-
ogórek kiszony 500 gram
-
cebula 300 gram
-
żółtko jaja 7 szt.
-
woda 3 łyżki
-
wołowina
-
oliwa z oliwek 4 łyżki
przyrządzanie:
1. Ogórka i cebulkę kroimy w bardzo drobna kostkę.
2. Mięso na tatara myjemy, następnie mielimy w maszynce. Do mięsa dodajmy oliwę sól i pieprz oraz odrobinę wody mieszamy i mocno uklepujemy przez około 5 minut.
3. Formujemy z mięsa kule i robimy dziurę. Tam wkładamy surowe żółtko.
4. Obok na talerzu układamy ogórka i cebulkę.