Wisienką na torcie twoich pysznych babeczek będzie słodki i aksamitny frosting o waniliowej nucie. Znamy najlepszy przepis na taki krem. Z tym przepisem zawsze ci się upiecze.
składniki:
- 6 łyżek mąki pszennej lub tortowej
- 1 szklanka mleka
- ½ kostki miękkiego masła
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
przyrządzanie:
- Z mąki i mleka przygotowujemy budyń. Cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń.
- Masa budyniowa musi całkowicie wystygnąć. W tym czasie ucieramy za pomocą miksera masło z cukrem na gładką, puszystą masę.
- Do schłodzonej masy budyniowej dodajemy ekstrakt waniliowy, całość mieszamy za pomocą łyżki.
- Łączymy masę budyniową z masłem i cukrem, ubijamy przez chwilkę za pomocą miksera na małych obrotach dopóki składniki się nie połączą.
- Nakładamy za pomocą rękawa na nasze babeczki.