Najprostsza i najsmaczniejsza marynata do ryb na bazie musztardy, przecieru pomidorowego, miodu i rodzynek.

składniki:
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki wody
- 2 łyżki miodu
- 10 rodzynek
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki dokładnie połączyć w miseczce.
- Marynata nadaje się do marynowania dorsza, łososia, pstrąga, dorady, miruny, karpia.
- Najlepiej zamarynować w niej rybę na całą noc, a następnego dnia upiec w naczyniu żaroodpornym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














