Najprostsze, najszybsze i najlepsze ciasto z dodatkiem kakao!
składniki:
- 220 g mąki pszennej
- 6 łyżek kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g masła lub margaryny rozpuszczonej i schłodzonej
- 4 jajka rozmącone
- 250 g cukru
- 1 cukier waniliowy
przyrządzanie:
Masło lub margarynę rozpuścić i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać łyżką.
Gotowe ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki.
Całość wstawić do piekarnika i piec 40 – 45 minut w temperaturze 190 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















