Sushi to przysmak, do którego wielu z nas podchodzi z małym dystansem. Przecież za drogie, w domu nie da się zrobić, pracochłonne. Zapomnijcie tych stereotypach! W domowym zaciszu można wyczarować pyszne sushi. Co zatem zrobić, aby uzyskać podobny smak przy minimalnym nakładzie kosztów, wysiłku oraz czasu? Przeczytajcie nasz przepis!
składniki:
- 200g ryżu białego (lub ryżu do sushi)
- łyżka ziaren sezamu
- 1/2 ogórka
- 1/2 papryki
- 100g wędzonego łososia (lub innej ryby zgodnie z preferencjami)
- 1/2 awokado
- 1/2 arkusza nori
- 2 łyżki octu do sushi (można również użyć mieszaniny przygotowanej z dwóch łyżek octu ryżowego, łyżeczki cukru i szczypty soli)
- 2 łyżki marynowanego imbiru do sushi
- sos sojowy
- wasabi
przyrządzanie: