składniki: 
- szklanka mąki
 - 3 jajka
 - 3/4 szklanki mleka
 - szczypta soli
 - pół szklanki wody
 - tłuszcz do smażenia
 
- 200 g sera twarogowego
 - pół szklanki śmietany 18%
 - łyżka cukru waniliowego
 - łyżka cukru pudru
 - pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
 
przyrządzanie:
- Z mąki, jajek, mleka, soli oraz wody przygotuj ciasto.
 - Usmaż cienkie naleśniki. Ser rozdrobnij widelcem, dodaj śmietanę, skórkę z cytryny i cukier. Wymieszaj.
 - Nadzieniem wypełnij naleśniki, następnie zwiń w rulon lub złóż w dowolny sposób.
 - Podsmaż na maśle na złoty kolor.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















