Naleśniki z mąki ryżowej, z pysznym kremem mascarpone i dżemem! Niebo w gębie!
 
 

składniki: 
- 100 g mąki ryżowej
 - szklanka mleka
 - 2 jajka
 - 2 łyżeczki oleju
 - 1 opakowanie serka mascarpone
 - łyżeczka pudru
 - dowolny dżem
 
przyrządzanie:
- Do miski wsyp mąkę ryżową. Dodajemy mleko, jajka i olej, dokładnie mieszamy przy pomocy miksera. Patelnię natłuszczamy olejem i nagrzewamy. Smażymy naleśniki według upodobań.
 - Serek mascarpone mieszamy z pudrem, smarujemy takim kremem naleśniki
 - Zawijamy w rulon, albo w trójkąty
 - Smarujemy po wierzchu dżemem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














