Przepis na pyszne zapiekane naleśniki.

składniki:
- 25 dag mąki
- 3 jajka
- 1/4 litra mleka
- 1/4 litra wody
- 1/2 twarogu
- sól
- 10 dag cukru
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- żółtko
- 10 dag rodzynków
- 10 dag masła do smarowania patelni
- 100 g kwaśnej śmietany
- łyżka płatków migdałowych
przyrządzanie:
- Z mąki, jajek, soli, mleka i wody przygotować ciasto. Usmażyć naleśniki.
- Biały ser utrzeć na krem, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtko i rodzynki. Jeśli ser jest zbyt gęsty, mozna dodać trochę śmietany.
- Każdy naleśnik posmarować masą twarogową, zawinąć i ułożyć w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie.
- Naleśniki polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez ok. 20 min w temp 200 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














