
Taką nalewkę można przygotować o każdej porze roku
czas: 15 minut + 3 miesiące
składniki:
1 litr czerwonego wytrawnego wina
1/2 litra brązowego rumu
1/4 litra spirytusu
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 kg cukru pudru
przyrządzanie:
Składniki wlać do dużego słoja lub garnka. Dosypać cukier i cukier puder. Dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił. Rozlać do butelek, zakorkować i odstawić w ciemne zimne miejsce
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













