
Aromatyczna i pełna witamin nalewka z owoców czarnego bzu - ma przepiękny kolor i jeszcze lepszy zapach!
przepis z kuchni: polskiej
czas: 30 minut + 2 miesiące dojrzewania
składniki: 
1 i 1/2 kg owoców czarnego bzu
3 i 1/2 litra wody
400 sztuk liści wiśni
1 litr spirytusu
2 kg cukru
50 g kwasku cytrynowego ( 2 i 1/2 torebki) 
przyrządzanie:
Owoce bzu zagaotować z liśćmi wiśni. Odcedzić przez sito , wystudzić , dodać 2 kg cukru,1 litr spirytusu i kwasek cytrynowy. Wymieszać i zlać do butelek. Odstawić na minimum 2 miesiące.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













