- 800 g brzoskwiń świeżych lub z puszki
- 4 kiwi
- 1/8 l soku z cytryny
- 1 l soku brzoskwiniowego
- 1,5 l gazowanej oranżady cytrynowej
- kostki lodu
Świeże brzoskwinie zalać wrzątkiem, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę. Brzoskwinie z puszki odsączyć z syropu, pokroić na cząstki. Kiwi obrać, przepołowić, pokroić na cienkie plasterki. Owoce zalać sokiem z cytryny, odstawić na godzinę. Owoce włożyć do wazy, wlać sok brzoskwiniowy, oranżadę i ewentualnie odcedzony syrop z brzoskwiń. Podawać w wysokich szklankach, schłodzony kostkami lodu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













