Doskonale znany nam napój z imbirem i cytryną. Doskonały, aby wzmocnić odporność przed nadejściem wiosny.
składniki:
| Woda - 2 szklanki |
| Imbir świeży 2 cm kawałek |
| Cytryna - 1/2 sztuki |
| Miód - 1 łyżka |
przyrządzanie:
Imbir ścieramy na tarce i wrzucamy do garnka z zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem jeszcze 5 minut. Przelewamy przez sitko i odstawiamy do przestygnięcia (tak aby podczas picia nie oparzyło języka), dodajemy miód i sok z cytryny
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















